Keukeninspiratie | Brink Keukens | Veenendaal, Tiel & Sliedrecht

Keukeninspiratie

Inspiratie voor stijlvolle keukens

Hoewel een keuken al sinds jaar en dag een onmisbare ruimte is in ieder huis, betekent dat niet dat de tijd stilstaat. Integendeel!

Bij Brink Keukens zijn we dagelijks bezig met creatieve en persoonlijke keukenontwerpen, verdiepen we ons in de nieuwste technologische ontwikkelingen en zitten we bóvenop de laatste Keukentrends. Bent u ook zo benieuwd? Ontdek hieronder 7 Keukentrends voor 2017!

Trend Ronde vormen

Keukentrend 1: Ronde vormen

Vorig jaar deden de ronde vormen al voorzichtig zijn intrede. Maar de verwachting is dat deze keukentrend in 2017 stevig doorzet. Ronde en ovale vormen geven uw keuken een speels karakter, een zachte, vriendelijke uitstraling én zorgen ervoor dat uw keuken optisch veel ruimer oogt.

Keukentrend 2: Natuurlijke kleuren en stoere materialen

Keukens in natuurlijke kleuren zijn zonder twijfel één van de populairste keukentrends voor 2017. In het bijzonder de warme blauw- en groentinten zien, zoals mosgroen en vergrijsd blauw. En ook dit jaar zien we deze natuurlijke look ook terug in het gebruik van stoere, echt natuurlijke of natuurlijk ogende materialen zoals hout, bamboe of keramiek. Ondanks deze robuuste, massieve materialen zien we wel dat de oppervlakken vaak fluweelzacht aanvoelen en zeer gebruiksvriendelijk zijn.

Trend Stoere materialen
Trend Woonkeuken

Keukentrend 3: Woonkeuken

De keuken dient in 2017 steeds vaker als verlengstuk van de woonkamer. Want deze combinatie is dé ideale plek in het huis om gezellig samen te komen. Een woonkeuken versmelt deze twee ruimtes op een natuurlijke manier. Vaak zie je dan ook dat een woonkeuken bestaat uit een gedeelte dat tegen de wand staat mét een kookeiland, bar of verlengd werkblad waar men gezellig kan borrelen.

Keukentrend 4: Zwevende keukenkasten

De zwevende keukenkasten zijn door hun verfrissende, ruimtelijke uitstraling een welverdiende keukentrend van 2017. Doordat de kasten los hangen van de grond, lijkt de ruimte optisch groter. En door de zwevende keukenkasten gedeeltelijk in te bouwen, versterkt u dit ruimtelijke effect.

Trend Zwevende kasten
Trend Brede kasten en lades

Keukentrend 5: Bredere kasten en lades

In 2017 vinden we ook steeds meer brede keukenkasten en -lades. Het voordeel van bredere kasten en lades is de grotere hoeveelheid en efficiëntere indeling van de opbergruimte. Daarnaast zorgt de verminderde hoeveelheid aan kasten en lades voor een strakkere, ruimtelijkere uitstraling.

Keukentrend 6: Pitt cooking

Als we kijken naar de keukentrends voor 2017 verwachten we dat Pitt cooking dit jaar de keukens in Nederland gaat veroveren… Pitt cooking is een moderne technologie waarin de kookpitten los, zonder plaat, op het werkblad liggen. Dit zorgt in iedere keukenstijl voor een bijzonder mooi, surrealistisch effect. U kiest zelf welke kookpitten u waar op uw werkblad wilt hebben… Een van de meest baanbrekende keukentrends van 2017!

Trend PItt cooking
Trend Quooker flex

Keukentrend 7: Quooker Flex

Een andere keukentrend voor het komende jaar is de Quooker Flex, die voor veel mensen een verlossing kan zijn. De kokendwaterkraan met uittrekbare slang zorgt voor veel gemak bij het schoonspoelen van borden en pannen en het wassen van de sla bladeren. Bovendien heeft de Quooker een moderne, strakke uitstraling die past in iedere keuken.

Wil je meer weten over de keukentrends van 2017?

Bent u enthousiast geworden van de keukentrends voor 2017? Wilt u méér zien of méér horen? We gaan graag met u in gesprek om te kijken hoe we de trends voor 2017 kunnen combineren met uw leefstijl en woonwensen op een manier die binnen uw budget valt. Direct een afspraak plannen? Dat kan hier.