Bakken met Brink Keukens | Veenendaal, Tiel & Sliedrecht

Bakken met Brink

Recept: Brownies met frambozensaus in witte chocolade-cheesecake topping

Ingrediënten:

Brownies:

  • 160 gram bloem
  • Snufje zout
  • Twee eetlepels ongezoete cacaopoeder
  • 340 gram pure, gesnipperde chocolade
  • 240 gram ongezouten boter
  • 400 gram witte suiker
  • 5 grote eieren op kamertemperatuur

Witte chocolade-cheesecake topping:

  • 115 gram gesmolten witte chocolade (licht gekoeld)
  • 340 gram volle, zachte roomkaas
  • 150 gram witte suiker
  • 2 grote eieren op kamertemperatuur

Frambozensaus:

  • 150 gram frambozen
  • 3 eetlepels witte suiker
Brownies

Brink Keukens
inspireert voor
elke keuken!

Vraag snel ons GRATIS receptenboek aan

De brownies bakken doe je zo:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Neem een rechthoekige ovenschaal en plaats bakpapier, zorg ervoor dat het bakpapier een stukje uitsteekt voorbij de randen.
  3. Neem een middelgrote schaal, hierin meng je de bloem (160gr), cacaopoeder (2el) en het snufje zout.
  4. Neem een grote schaal waarin je de boter(240gr) en gesneden, pure chocolade (340gr) doet, verwarm deze au-bain-marie. Zorg dat je met regelmaat roert en laat de mix volledig smelten tot een glad mengsel.
  5. Zet het fornuis uit, laat de schaal boven het warme water hangen. Voeg suiker toe terwijl je het mengsel roert. Hierna hoeft de schaal niet meer au-bain-marie te hangen en kun je de 5 eieren toevoegen. Meng totdat het zo goed als volledig gemengd is, maar roer het niet te lang omdat je anders een cake-achtige textuur krijgt.
  6. Voeg de andere schaal met bloem, cacaopoeder en het zout toe aan de grote schaal. Gebruik een spatel om de twee mixen door elkaar te mengen. Zorg ervoor dat je voor je stopt nog een beetje van de bloemmix kan zien.
  7. Vul de bakvorm met het beslag.

De cheesecaketopping maak je zo:

  1. Smelt de witte chocolade (115gr) in een klein, hittebestendig schaaltje. Iedere keer zet je de magnetron 20 seconde aan, daarna controleer je of alles gesmolten is, anders weer 20 seconde in de magnetron. Zorg ervoor dat je stopt als de chocolade geheel gesmolten is. Roer het daarna even door en zet het opzij.
  2. Doe de roomkaas (340gr) in een schaal en mix deze tot hij zacht is. Daarna voeg je de suiker (150gr) en twee eieren toe tot het een zacht, romig geheel is.
  3. Voeg de gesmolten witte chocolade toe, terwijl je het beslag blijft roeren.
  4. Nu kun je het cheesecakebeslag bovenop het browniebeslag gieten. Zet het opzij.

De heerlijke bakgeur vult jouw keuken en het water loopt je in de mond.

Frambozensaus als frisse touch:

  1. Pureer de frambozen (150gr) in een blender tot een glad geheel.
  2. Neem een fijne zeef en laat de frambozensaus er doorheen, zo blijven stukjes achter in de zeef.
  3. Roer de gepureerde frambozen met de witte suiker (3el).
  4. Laat met een lepeltje frambozensaus druppelen op het cheesecakebeslag. Gebruik een satéprikker om ‘swirls’ te maken in de cheesecaketopping.

Bakken en genieten…

Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en laat de brownie ongeveer 45 minuten bakken. Jouw overheerlijke brownies zijn klaar wanneer de cheesecaketopping aan de zijkanten van de schaal gebakken zijn, en het midden nog een beetje zacht is. Laat het volledig afkoelen in de schaal, daarna kun je middels de randen bakpapier het geheel makkelijk uit de schaal tillen.

En dan is het tijd… om de brownies te snijden en te genieten!

En… bent u nog op zoek naar inspiratie voor het avondeten?

Vraag dan hieronder ons GRATIS RECEPTENBOEK aan.

Gratis Receptenboek

Inspiratie om van te watertanden

Met grote passie voor karaktervolle keukens én lekker eten, inspireren wij u graag met heerlijke recepten. Vraag direct ons gratis 100-receptenboek aan en verras uzelf en uw tafelgenoten!

Ontvang gratis 100 recepten